relatiecoaching - het vinden van verbinding

In welke relatie je ook bent (gezin, werk, liefde, etc), er kunnen obstakels in de weg zitten waardoor de verbinding tussen jullie verandert.

Er kunnen irritaties komen. Conflicten worden niet of nauwelijks opgelost. Je 'laat het maar' en trekt jezelf terug.
De verbinding die ooit was is verdwenen.

Of het nou om een liefdesrelatie, werkrelatie of vriendschap gaat, jouw/ jullie verlangen in deze relatie verdwijnt naar de achtergrond en maakt plaats voor een totaal andere energie. De ruimte van vertrouwen maakt meer en meer plaats voor frustratie, verwijten, oordelen of wantrouwen. Daar waar je ooit prettig samen kon zijn en op elkaar kon rekenen is er een weerstand, afkeer en zelfs tegenzin tussen jullie in komen te staan.

Suzan staat parttime voor de klas (basisonderwijs). Ze heeft een collega met wie ze het goed kon vinden. Twee jaar geleden werkten ze op dezelfde dagen. Suzan in groep 6 en haar collega in groep 5/6. Omdat ze beiden een groep 6 hadden overlegden ze veel en deden ze veel thema's samen. Koffie drinken na schooltijd was een aangenaam samenzijn waarin veel gedeeld werd. 
Twee jaar geleden besloot haar collega dat ze andere dagen wilde werken en omdat ze zo goed samen konden besloot de directie dat zij samen een klas zouden gaan draaien. En vrijwel meteen ging het samenwerken niet meer zo fijn. Ze misten de koffiemomentjes. Zagen elkaar niet meer omdat ze op andere dagen werkten en ze ontdekten beiden dat hun werkstijl wel heel erg van elkaar verschilde.
Het tweede schooljaar samenwerken als duobaan collega's liepen irritaties zelfs uit op regelrechte ruzies en Suzan kwam zelfs thuis te zitten met een beginnende burn-out.
Voor Suzan werd een coach ingeschakeld. De sleutel zat in echter naast de persoonlijke coaching in relatiecoaching. Suzan en haar collega kwamen samen naar de praktijk en gingen samen aan de slag.

Onder het genot van een kopje koffie gingen ze terug naar de tijd dat het nog zo fijn was. En van daaruit werd er gebouwd aan een nieuwe start.

Inmiddels werkt Suzan weer. Zijn ze echt fijne collega's en zijn verwijten veranderd in waardering, oordelen getransformeerd naar positieve feedback en hebben ze nog steeds baat bij de handvatten die ze bij de coaching hebben ontdekt samen.

"Help! Mijn ex- vrouw en ik zijn 3 jaar geleden gescheiden met fijne afspraken. De scheiding was echt een voorbeeldscheiding te noemen. Maar ik merk dat de relatie veranderd is. We hebben samen 2 kinderen en vooral de communicatie tussen ons omtrent de kinderen is op dit moment eigenlijk gewoon vreselijk. Dat ligt ook aan mij, maar ik zie ook dingen bij mijn ex. Met name sinds ik een fijne en lieve vrouw in mijn leven heb. De kinderen weten wel dat zij in mijn leven is, maar ze hebben haar nog niet ontmoet.
Mijn vraag: kun jij mij en mijn ex helpen om de communicatie tussen ons weer op orde te krijgen?

Na een scheiding waar kinderen bij betrokken zijn ontstaat er een nieuwe relatie tussen twee ex partners. En elke verandering die impact heeft op de kinderen heeft ook impact op de relatie tussen exen.
Jos en zijn ex Mirjam zijn 3 sessie bij mij in de praktijk geweest om samen te bouwen aan een nieuwe relatie. Niet verder gaan met hoe het was, maar opnieuw beginnen in een nieuwe setting waar ook ruimte is voor nieuwe partners. Een fijn traject met een hele mooie uitkomst waar iedereen, Jos, Mirjam, hun kinderen en nieuwe partners een volwaardige plek hadden.